حكايات فى الابداع

اهلا" وسهلا بكل الاصدقاء الزائرين .. المنتدى تشرف بقدومكم نرجوا ان تسعدوا معنا وتقضوا بيننا اجمل الاوقات .. لاتقرأ وتنصرف .. اثبت وجودك
نتشرف بوجودكم معنا دائما"
سجل الان .. التسجيل مجانى

يوسف ابو النجا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

حكايات فى الابداع

اهلا" وسهلا بكل الاصدقاء الزائرين .. المنتدى تشرف بقدومكم نرجوا ان تسعدوا معنا وتقضوا بيننا اجمل الاوقات .. لاتقرأ وتنصرف .. اثبت وجودك
نتشرف بوجودكم معنا دائما"
سجل الان .. التسجيل مجانى

يوسف ابو النجا

حكايات فى الابداع

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
حكايات فى الابداع

حكايات فى الابداع ( يوسف ابو النجا )


    حلويات(تورتة الجيلى)

    نانوالريس
    نانوالريس
    مشرفه المنتدى الانسانى
    مشرفه المنتدى الانسانى


    المساهمات : 9
    تاريخ التسجيل : 15/11/2012

    حلويات(تورتة الجيلى) Empty حلويات(تورتة الجيلى)

    مُساهمة من طرف نانوالريس السبت يناير 12, 2013 11:59 am

    تورتة
    الجيلي


    المقادير

    2كوب دقيق
    1كوب سكر

    5بيضات
    1ملعقة صغيرة بيكنج بودر
    ا كيس فانيليا
    ذرة ملح

    للتغطية والحشو

    3باكو جيلى فراولة
    كريم شانتية
    وأنا كنت حطة من فوقها كمان عصفورتين

    الطريقة

    نقوم بضرب ال5 بيضات مع ذرة الملح حتى يتضاعف الحجم
    ويمتلئ بالهواء
    نضيف السكر ونخفقه حتى يذوب مع البيض ويمتزج معه ثم نضيف
    الفانيليا فى الأخر عشان ما تمررش الطعم
    نضيف الدقيق والبيكنج بودر المنخولين للخليط السابق و
    نخلطهم جيدا
    يصب الخليط فى صينية مبطنة بالزبدة ومرشوش عليها دقيق
    طبعا حتى لا تلتصق الكيكة
    تخبز الكيكة فى درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة أوتلت ساعة
    ولا يفتح الفرن قبل ربع ساعة حتى لا تهبط الكيكة ثم ترفع على الرف العلوى من الفرن حتى تنضج
    التزيين بالجيلى
    اعملى الجيلى عادى بالطريقة المكتوبة على العلبة واتركيه
    يبرد قليلا
    فى نفس الصينية اللى عملتى فيها الكيكة صبى جزء من الجيلى
    بارتفاع 2 سنتيمتر ودخلى الصينية الفريزر تجمد
    وباقى الجيلى سيبيه برة مش فى التلاجة
    بعد ان يجمد الجيلى اللى فى الفريزر خرجيه واقسمى
    الكيكة من المنتصف وحطى نصف الكيكة على طبقة الجيلى بحيث ان الجزء الأملس يكون فوق الجيلى
    اسقى نصف الكيكة بشوية جيلى عشان تكون طرية من الداخل
    ضيفى تلت الكريم شانتيه على نصف الكيكة اللى سقيتيه جيلى
    ثم اضيفى النصف الثانى من الكيكة واسقيه بشوية جيلى وصبى
    الجيلى من الجوانب عشان الكيكة تكون مكسية بالجيلى
    ادخليها الثلاجة مش الفريزر عشان الكيكة متتجمدش
    الخطوة الأخيرة والمهمة
    خرجى الكيكة من التلاجة ويستحسن تعمليها الصبح عشان تلحق
    تجمد
    وحطيها فى حمام مياه ساخنة
    (هاتى صينية أكبر من اللى فيها الكيكة وحطى فيها مياه
    ساخنة ثم مررى صينية الكيكة عليها بحرص عشان المياه متدخلش للكيكة)لما تلاحظى ان الجيلى بدأ يحل من الحواف ارفعى صينية الكيكة
    واقلبيها على طبق التقديم
    وزينيها بالكريم شانتيه المتيقى


    والف هنا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد سبتمبر 29, 2024 12:00 am